Doprava ZADARMO nad 500 €
Potrebujete poradiť? Bezplatná infolinka! 0800 500 998
Čo hľadáte?

6 inovatívnych spôsobov, ako použiť fukár

Fukáre sú stvorené pre jeden účel – odfúknutie listov, však? Mnoho ľudí pozná ich využitie pri upratovaní záhrady od napadaného lístia, ihličia, pokosenej trávy či malých konárov z trávnikov a ciest. Nie je lepší pocit, ako nafúkať more lístia vo Vašej záhrade na jednu kopu, s ktorou si už  ľahko poradíte. 

Ľahkosť používania a obratnosť robia z aku fukárov EGO POWER+ výborných pomocníkov pri upratovaní záhrady či garáže. To však neznamená, že zároveň nie sú vysoko výkonné a robustné. Bez problémov si poradia s odfúknutím aj mokrého lístia či kamienkov. A pri tom sú oveľa tichšie, čistejšie, a s nižšími vibráciami ako benzínové fukáre, ktoré svojím výkonom často prevyšujú. Poďme sa pozrieť na 6 inovatívnych spôsobov, ktorými môžete použiť tieto všestranné zariadenia aj vo Vašom domove.
 

 

1. Vyčistite kosačku alebo vyžínač od trávy

Pri kosení sa pokosená tráva dostane všade. Najmä podvozok kosačky je náchylný na zanesenie trávou. Avšak jej vyčistenie fukárom je otázka pár minút. V prípade potreby ju po odstránení najväčšieho nánosu trávy môžete aj umyť hadicou a následne opäť vysušiť fukárom. Zabránite tak hrdzaveniu kovových častí a predĺžite jej životnosť.
 

 

2. Odfúknite sneh z cesty, či chodníka

Po skončení jesene mnohí z nás odložia fukáre do garáže až do jari. Avšak fukáre sú veľmi užitočné taktiež počas studených, zasnežených zimných dní. Namiesto lopotenia sa s lopatou môžete napadnutý prašan jednoducho odfúknuť z chodníka či cesty, čím si ušetríte kopec námahy. Zároveň sú fukáre oveľa ľahšie a obratnejšie, ako snehové frézy, a často krát rovnako efektívne. Náš obľúbený trik je použiť fukár na očistenie auta od snehu po celonočnom snežení. Je to jednoduché, rýchle, a zároveň sa tak vyhnete pokute. Tiež môžete odfúknuť sneh z pneumatík pre lepší záber. Každopádne, fukáre sú aj v zime veľmi užitočnými pomocníkmi.
 

https://staging.egopower.sk/wp-content/uploads/2020/11/leaf-blower-gutter-attachment-kits-for-top-blower-brands-751x500-1-730x500.jpg

 

3. Čistenie odkvapov

Zablokované odkvapy plné lístia môžu spôsobiť celú radu problémov počas daždivých jesenných dní, kedy voda v odkvapoch nemá kam ísť. Toto môže poškodiť omietku na dome, či dokonca viesť k poškodeniu odkvapov v zime, kedy sa na nich tvoria cencúle. Fukáre EGO POWER+ so sadou na čistenie odkvapov ponúkajú rýchle a efektívne riešenie na čistenie odkvapov od nahromadených nečistôt a lístia bez toho, aby ste sa pri tom zašpinili. Keďže všetky naše fukáre sú ľahké a obratné, čistenie odkvapov môže byť veľmi jednoduchá práca okolo domu, ktorú Vám odporúčame urobiť každé 3 mesiace alebo podľa potreby.
 

 

4. Vysušenie auta po umytí

Ak chcete vysušiť Vaše auto po umytí tak, že na ňom nezostanú zaschnuté šmuhy, fukár sa Vám určite zíde. Silný prúd vzduchu odfúkne kvapky vody bez stopy presne tak, ako industriálne sušiče v autoumyvárke. Zároveň sa vzduch z fukára dostane do všetkých škár, ktoré zostanú čisté a suché. Malý tip: Začnite sušiť auto od strechy a postupne pracujte smerom nadol. Takto môžete vysušiť svoje auto dokonale.
 

https://staging.egopower.sk/wp-content/uploads/2020/11/119905084_254973155738609_5671491296816823283_n-480x480.jpg

 

5. Vyčistite si auto aj zvnútra

S trochou opatrnosti môže byť fukár výborným pomocníkom aj pri čistení auta zvnútra, nie len z vonku. Fukár je oveľa efektívnejší ako vysávač pri odstránení prachu zo škár a nedostupných miest. Začnite tým, že otvoríte všetky dvere, aby mal prach a nečistoty kam ísť, a nezabudnite na miesta i pod sedadlami, za detskou autosedačkou a vo dverách, ktoré fukárom môžete rýchlo vyčistiť. Takto môže byť kufor alebo nákladný priestor Vášho auta čistý, aj keď ste v ňom práve viezli drevo, či slamu.
 

 

6. Vyčistite svoju garáž alebo dielňu

Určite to poznáte. Piliny a prach si nájdu svoju cestu do každého kúta kam sa metla alebo vysávač nedostanú. To však nie je dôvod na smútok. Fukár bez problémov dostane prach a piliny aj z ťažko prístupných miest. Stačí otvoriť dvere dokorán a fúkať. Odporúčame Vám použiť bezpečnostné okuliare a masku proti prachu a začať na nižšom nastavení rýchlosti a podľa potreby pridať.

Dúfame, že vám naše rady pomohli objaviť nové spôsoby, ako využiť váš fukár na lístie nielen na jeseň a veríme, že Vám bude dobre slúžiť po mnoho rokov. Ďakujeme, že ste sa rozhodli stať súčasťou akumulátorovej revolúcie spolu s EGO POWER+.

NOVINKY, ZĽAVY a UŽITOČNÉ INFORMÁCIE DO VÁŠHO EMAILU

NOVINKY, ZĽAVY a UŽITOČNÉ
INFORMÁCIE DO VÁŠHO EMAILU

Získajte informácie o zľavách a užitočných informáciach od EGOPOWER

Zavríť formulár

Prihlásenie

Ešte nemáte svoj účet? Vytvorte si ho.

Registrácia

Už máte svoj účet? Prihláste sa

Please select all the ways you would like to hear from us

Vaše osobné údaje budú použité na zjednodušenie používania tejto webovej stránke, na správu prihlasovania do vášho účtu a na iné účely opísané v dokumente pravidlá ochrany súkromia.