Doprava ZADARMO nad 500 €
Potrebujete poradiť? Bezplatná infolinka! 0800 500 998
Čo hľadáte?

Ako vybrať akumulátorovú kosačku? Pojazd a dobrá výdrž nesmú chýbať

Filozofia kosačiek Ego Power+ je jasná – kosenie bez kompromisov. V segmente tejto záhradnej techniky stále prevláda názor, že AKU kosačky majú oproti spaľovacím motorom veľa nevýhod. Faktom je, že vďaka inováciám a moderným technológiám už toto tvrdenie úplne neplatí a rozdiely sú minimálne. Dlhá výdrž, výkonné motory, kvalitné materiály a funkcie akumulátorových kosačiek Ego Power+ sa dnes bez kompromisov dokážu rovnať s bežnými modelmi na benzín.

Najvýkonnejší akumulátor na trhu

Jeden z najvýraznejších technologických prvkov a inovácií predstavuje 56 V ARC lítiový akumulátor s inteligentným softvérom pre riadenie spotreby. Disponuje vysokou mierou využiteľného výkonu vďaka trom sériám článkov zapojených do paralelného obvodu.

Akumulátor zvládne približne 1 200 nabíjacích cyklov. Prirodzený pokles kapacity batérie neovplyvňuje výkon kosačky, ktorý ostáva rovnaký. Kapacita 56 V akumulátora dokáže produkovať výkon na úrovni až 3 360 W, čím sa bez problémov vyrovná benzínovým kosačkám a dokonca mnohé prekonáva. 

Žiadna konkurenčná 36 V ani 80 V batéria sa v pomere výdrže a výkonu nedokáže rovnať parametrom 56 V ARC batérie Ego Power+. Akumulátor s kapacitou 5 000 mAh vystačí na plochu kosenia 600 až 800 m2 (podľa parametrov modelu). Špecifikom je tiež zvýšená odolnosť IPX4 a oblúkový dizajn s technológiou chladenia Keep Cool, aby nedochádzalo k prehrievaniu článkov pod záťažou. Batérie sú navyše kompatibilné aj s inými produktami značky Ego Power+.

Akumulátorová kosačka s pojazdom na veľké plochy

Že musí mať kosačka na veľké plochy spaľovací motor? Minulosť. Ego Power+ kosačky sú dôkazom toho, že zvlnený terén, vyššia tráva či porast a väčšia plocha nie sú prekážkou. Dôkazom toho je aj AKU kosačka Ego Power+ LM1903E-SP so záberom 47 cm. V prípade 7 500 mAh batérie je vhodná na plochy až 1 200 m2. Prevádzkový čas je v prípade takejto kapacity až 50 minút. S výkonnejšími modelmi zvládnete plochy až do 1 600 m2.

 

Model

LM1701E

LM1701E-SP

LM1903E-SP

LM2020E-SP

LM2135E-SP

Šírka záberu 42 cm 42 cm 47 cm 50 cm 52 cm
Objem zberného koša 55 l 55 l 55 l 60 l 70 l
Pojazd Nie Áno Áno Áno Áno
Nastavenie výšky kosenia 20 – 80 mm 20 – 80 mm 20 – 80 mm 20 – 95 mm 20 – 95 mm
Mulčovací kit v balení Nie Nie Nie Áno Nie
Bočné vyhadzovanie Nie Nie Nie Áno Nie
Kapacita batérie v balení 2 500 mAh 4 000 mAh 5 000 mAh 5 000 mAh 7 500 mAh
Odporúčaná plocha kosenia 400 m2 480 mAh 800 m2 700 m2 1 000 m2
Nabíjačka v balení Áno Áno Rýchlonabíjačka Rýchlonabíjačka Rýchlonabíjačka
Materiál šasi Polykarbonát Polykarbonát Polykarbonát Oceľ Polykarbonát
Hmotnosť bez batérie 22 kg 25 kg 25 kg 27 kg 26 kg

 

Vďaka vysokému krútiacemu momentu nie je pre aku kosačky Ego Power+ problémom ani vyššia tráva či kopcovitý terén. Všetky motory využívajú bezuhlíkovú technológiu. Väčšina modelov je vybavená variabilným pojazdom. Pohodlne si tak môžete regulovať rýchlosť kosenia priamo na riadidlách. 

Tiché aku kosačky a nulové emisie

Na životnom prostredí záleží a kosačky Ego Power+ boli navrhované tak, aby bola ich prevádzka maximálne ekologická. Nulová produkcia emisií, žiadne výpary ani olejové škvrny v tráve. Ku komfortu navyše prispieva tichý chod. Maximálna hladina akustického hluku nepresahuje hodnotu 80 dB. K tomu všetkému vás v porovnaní s benzínovými kosačkami nečaká žiadna komplikovaná údržba a pravidelný servis

Kompaktné rozmery a jednoduché ovládanie

Jednou z najväčších výhod AKU kosačiek EgoPower+ je ich ovládateľnosť a manévrovanie pri kosení. Bez ohľadu na prekážky je ovládanie kosačky jednoduché a nenáročné aj pre ženy. Môže za to predovšetkým kvalitné spracovanie šasi, ktoré je z polykarbonátu alebo v prípade modelu Ego Power+ LM2021E-SP z ocele. Napriek tomu je hmotnosť kosačky s batériou na úrovni 30 až 32 kg. Z hľadiska kompaktnosti a uskladnenia je veľkou výhodou možnosť zloženia konštrukcie do vertikálnej polohy, ktorá šetrí miesto.

Mulčovacia kosačka i zberný kôš

Podľa potrieb má zákazník možnosť vyberať z modelov, ktoré sú vybavené mulčovacou sadou či deflektorom pre bočné vyhadzovanie. Každá kosačka Ego Power+ zvládne i zadné vyhadzovanie či kosenie do zberného koša. Objem košov je od 55 až do 70 litrov. Najväčšiu kapacitu i najväčšiu šírku záberu 52 cm ponúka model Ego Power+ LM2135E-SP.

Kosačky Ego Power a špecifické vlastnosti

Za špecifikum sa dá považovať automatická regulácia otáčok u vyššieho radu aku kosačiek. Z konštrukčného hľadiska potešia vyšších i nižších ľudí teleskopické rukoväte s ergonomickým úchopom. Ovládanie uľahčujú aj pogumované kolesá s veľkým priemerom. Skelet kosačky je odolný voči dažďu, takže kosenia za mokra sa určite obávať nemusíte.

Podľa výšky trávy si môžete pohodlne nastaviť výšku kosenia v rozsahu 25 až 95 mm. Ak vás čaká kosenie vo večerných hodinách, určite oceníte aj LED svetlá. Na všetky zariadenia dáva výrobca Ego Power+ záruku 5 rokov. Na samotné batérie platí garantovaná záruka 3 roky. Stačí, ak produkt zaregistrujete na oficiálnej stránke.

NOVINKY, ZĽAVY a UŽITOČNÉ INFORMÁCIE DO VÁŠHO EMAILU

NOVINKY, ZĽAVY a UŽITOČNÉ
INFORMÁCIE DO VÁŠHO EMAILU

Získajte informácie o zľavách a užitočných informáciach od EGOPOWER

Zavríť formulár

Prihlásenie

Ešte nemáte svoj účet? Vytvorte si ho.

Registrácia

Už máte svoj účet? Prihláste sa

Please select all the ways you would like to hear from us

Vaše osobné údaje budú použité na zjednodušenie používania tejto webovej stránke, na správu prihlasovania do vášho účtu a na iné účely opísané v dokumente pravidlá ochrany súkromia.