Doprava ZADARMO nad 500 €
Potrebujete poradiť? Bezplatná infolinka! 0800 500 998
Čo hľadáte?

Rozdiel je v napätí – Porovnanie 36V a 56V technológie

Ak ste si v posledných rokoch vyskúšali elektrickú kosačku alebo vyžínač, pravdepodobne ste došli k záveru, že sa viac podobajú na nebezpečnú plastovú hračku pre deti, a nedajú sa ani porovnať s výkonom benzínových zariadení. Tento markantný rozdiel vo výkone bol spôsobený úspornými motormi s výkonom okolo 600W, ktoré tieto elektrické zariadenia prvej generácie používali. No dnešné moderné akumulátorové zariadenia majú podobný problém, a aj s výkonnejšími motormi okolo 1000W sa skôr hodia na ľahšiu prácu a ďaleko zaostávajú za výkonom bežnej benzínovej kosačky okolo 2kW.

Prečo sú 56V batérie EGO POWER+ lepšie?

Fyzika nepustí. Výkon je násobkom napätia a prúdu, a keďže väčšina dnešných akumulátorových zariadení pracuje s nízkym napätím 18-36V, napriek vysokému prúdu nedokážu podať dostatočne vysoký výkon. Preto sme investovali roky do výskumu a priniesli sme na trh inovatívnu 56V technológiu EGO POWER+, ktorá si v kombinácii s modernými akumulátormi bez problémov poradí s napájaním zariadení až do výkonu 3600W, čím ľahko prekonajú výkon benzínových zariadení, no stále si zachovávajú nízku hmotnosť a kompaktnosť.

Čistejšia náhrada benzínových zariadení

Pokiaľ hľadáte čistejšiu náhradu Vášho benzínového zariadenia, nenájdete lepšiu voľbu, ako naša 56V technológia. Zďaleka prekonáva výkonom väčšinu akumulátorovej záhradnej techniky na trhu; napríklad v porovnaní s najpoužívanejším napätím 36V podáva až o 40% vyšší výkon. Moderné batérie s tromi paralelne zapojenými sériami batériových článkov dokážu síce dodať vysoký prúd až okolo 60A, no o 40% vyššie pracovné napätie umožňuje dosiahnuť o 40% vyšší výkon. Matematika nepustí.

Nebolo by však lepšie použiť ešte vyššie napätie, napr. 80V?

Jednoduchá odpoveď je: Nie. Naším cieľom bolo vyvinúť takú záhradnú akumulátorovú techniku, ktorá je nie len výkonná, ale takisto ľahko prenosná. Nikto nebude chcieť používať plotostrih, z ktorého ho po desiatich minútach začnú bolieť ruky. Záhradná technika s napätím vyšším, ako 60V, so sebou prináša komplikáciu v podobe ťažkých a nemotorných batérií, ktoré sa nehodia do prenosných zariadení. Pre dosiahnutie dostatočne vysokého prúdu pri napätí 80V je potrebné zapojiť veľké množstvo batériových článkov do dvoch alebo troch sérií za sebou, a výsledkom je síce vysoký teoretický výkon, avšak jeho použitie v záhradnej technike je veľmi nepraktické.

56V – ideálna kombinácia medzi výkonom, prenosnosťou, a nízkou hmotnosťou

Preto naše zariadenia používajú 56V technológiu, ktorá prináša ideálnu kombináciu medzi výkonom, prenosnosťou, a nízkou hmotnosťou. Vyskúšajte si našu inovatívnu záhradnú techniku, a už nikdy sa nebudete chcieť vrátiť k benzínovým zariadeniam. Prečo by ste mali strpieť všetky ich nevýhody, ako hluk, výfukové plyny, a náročná údržba, keď môžete používať zariadenia, ktoré Vám dodajú výkon prekonávajúci benzín, ktorý je navyše dostupný jednoduchým stlačením tlačidla? Za vyskúšanie to stojí.

Batérie a nabíjačky EGO POWER+

Batérie s najvyššou energetickou kapacitou v odvetví. Každá batéria je kompatibilná so všetkými zariadeniami EGO Power+

 

NOVINKY, ZĽAVY a UŽITOČNÉ INFORMÁCIE DO VÁŠHO EMAILU

NOVINKY, ZĽAVY a UŽITOČNÉ
INFORMÁCIE DO VÁŠHO EMAILU

Získajte informácie o zľavách a užitočných informáciach od EGOPOWER

Zavríť formulár

Prihlásenie

Ešte nemáte svoj účet? Vytvorte si ho.

Registrácia

Už máte svoj účet? Prihláste sa

Please select all the ways you would like to hear from us

Vaše osobné údaje budú použité na zjednodušenie používania tejto webovej stránke, na správu prihlasovania do vášho účtu a na iné účely opísané v dokumente pravidlá ochrany súkromia.