Doprava ZADARMO nad 500 €
Potrebujete poradiť? Bezplatná infolinka! 0800 500 998
Čo hľadáte?

Sprievodca pri výbere AKU reťazovej píly

Benzín vs. Akumulátor

Po mnoho rokov boli reťazové píly poháňané výhradne benzínovými motormi a každý si určite spojí ich použitie s vysokým hlukom a benzínovými splodinami. Avšak technologický pokrok na poli lítiových batérií nám umožnil priniesť oveľa tichšiu a čistejšiu alternatívu v podobe akumulátorových reťazových píl, ktoré sa výkonom vyrovnajú benzínu, no bez jeho nevýhod.

Rozdiel medzi benzínovými a akumulátorovými reťazovými pílami je jednoduchý. Obe dodávajú výkon dostatočný na pílenie aj toho najtvrdšieho dreva, no kdežto použitie benzínových píl je spojené s frustrujúcim štartovaním a komplikovaným miešaním paliva, akumulátorové píly EGO POWER+ sa spúšťajú jednoduchým stlačením tlačidla, sú oveľa tichšie, neprodukujú škodlivé splodiny, a sú poháňané vysokokapacitnými batériami, ktoré zabezpečia dlhú prevádzku. Zároveň sú vybavené najnovšími technológiami, ako je automatické napínanie a mazanie reťaze, bezkontaktný motor s vysokým krútiacim momentom, a taktiež vyspelé bezpečnostné prvky.

https://staging.egopower.sk/wp-content/uploads/2020/11/ego_location_1_day_1__0492_1300x730-730x405.jpg

 

Výber píly pre orezávanie konárov

Pokiaľ potrebujete raz za čas orezať konáre alebo popíliť dosky, či drevo do krbu, postačí vám hobby reťazová píla s kratšou lištou. Tieto píly sú ľahšie a obratnejšie a hodia sa na všestranné použitie okolo domu. Výborným príkladom je naša píla EGO POWER+ CS1400E s 35cm lištou a veľmi tichou prevádzkou. Jej použitie je jednoduché, no zároveň bezpečné, a je ideálnym pomocníkom, pokiaľ žijete v obytnej oblasti a potrebujete pílu, ktorá nebude rušiť susedov.

https://staging.egopower.sk/wp-content/uploads/2020/11/EGO-Chainsaw-1-730x550.jpg

 

Výber píly na pílenie dreva do krbu

Ak orezávate konáre pravidelne alebo potrebujete píliť väčšie množstvo dreva do krbu, ideálne sú farmárske píly s vysokým výkonom. Pre tento účel je ako stvorená aku píla CS1600E so 40cm lištou a až 13.5 m/s rýchlosťou reťaze, vďaka čomu si bez problémov poradí s pílením mäkkého aj tvrdého dreva. Vďaka automatickému mazaniu reťaze a jej napínaniu bez náradia je použitie tejto píly naozaj jednoduché a s 5.0 Ah batériou dodá prevádzkový čas okolo 45 minút (resp. 300 rezov hranolov s priemerom 100x100mm).

https://staging.egopower.sk/wp-content/uploads/2020/11/cs1804-main-chainsaw_profile_1300x730-730x405.png

 

Výber píly pre kálanie stromov

Kálanie stromov vyžaduje vysoký výkon a krútiaci moment, no tiež je dôležité zvážiť hmotnosť a bezpečnostné prvky. Ideálne sú poloprofesionálne akumulátorové píly, ktoré vďaka vysokému výkonu dokážu spíliť veľké množstvo dreva za krátky čas. Tu nachádza svoje miesto píla CS1800E so 45cm lištou, ktorej moderný bezkontaktný motor dodáva výkon až 11 000 ot/min pri záťaži (rýchlosť reťaze 20 m/s), čím sa vyrovná poloprofesionálnym benzínovým pílam s objemom motora 42cc. Jej výhodou sú tiež nízke vibrácie a tichá prevádzka, vďaka ktorej sa hodí pre prácu v obytných oblastiach a komunálnych službách.

Výber vyvetvovacej píly

Tiež známa ako prerezávacia alebo odvetvovacia píla, tento nástroj slúži pri starostlivosti o stromy a odstraňovanie konárov v korunách vo väčších výškach. Zvyčajne má dlhú alebo teleskopickú rukoväť a dôležité je vyvážené ťažisko pre dobrú ergonómiu. Vyvetvovacia píla EGO POWER+ PSA1000 je založená na systéme Multi-tool a prináša 25cm lištu a rýchlosť reťaze až 15 m/s pre čistý rez, ktorý nepoškodí citlivé konáre. K dispozícii sú dve kombinácie s celkovou dĺžkou 234 cm alebo 307 cm pri použití predlžovacej karbónovej tyče.

https://staging.egopower.sk/wp-content/uploads/2020/11/Multi_Tool_Chain_Saw_2-280x420.jpg

Bezpečnosť

Dúfame, že sa vám po prečítaní tohto sprievodcu podarilo lepšie porozumieť vaším potrebám a vybrať si tú správnu reťazovú pílu. Na záver vás chceme povzbudiť, aby ste nezabudli na ochranné pracovné oblečenie, ako sú okuliare, rukavice a bezpečná obuv. A ak ste v oblasti pílenia začiatočník, nechajte si poradiť odborníkom alebo skúseným majstrom, prípadne sa zastavte za vašich miestnym predajcom EGO POWER+, ktorý vám rád poradí pri výbere a bezpečnom používaní aku reťazových píl EGO. Pri správnej údržbe sú naše píly dlhodobou investíciou a veríme, že vám bude dobre slúžiť dlhé roky.

https://staging.egopower.sk/wp-content/uploads/2020/11/psa1000_chainsaw-attachment_lifestyle01_1300x730-730x410.png

 

Zaujali vás výhody akumulátorovej reťazovej píly? Pozrite si, ako obstála v teréne naša píla vo video teste od Garáž.tv.

NOVINKY, ZĽAVY a UŽITOČNÉ INFORMÁCIE DO VÁŠHO EMAILU

NOVINKY, ZĽAVY a UŽITOČNÉ
INFORMÁCIE DO VÁŠHO EMAILU

Získajte informácie o zľavách a užitočných informáciach od EGOPOWER

Zavríť formulár

Prihlásenie

Ešte nemáte svoj účet? Vytvorte si ho.

Registrácia

Už máte svoj účet? Prihláste sa

Please select all the ways you would like to hear from us

Vaše osobné údaje budú použité na zjednodušenie používania tejto webovej stránke, na správu prihlasovania do vášho účtu a na iné účely opísané v dokumente pravidlá ochrany súkromia.