Doprava ZADARMO nad 500 €
Potrebujete poradiť? Bezplatná infolinka! 0800 500 998
Čo hľadáte?

Ako sa vysporiadať s nečakanou nádielkou snehu

Odhŕňač na sneh je nástrojom, ktorý si určite zaslúži svoje miesto medzi záhradným náradím. Investícia do neho sa rýchlo vráti, keď napadne prvý sneh. Sneženie na Slovensku je často náročné predpovedať, a preto môže byť príchod snehu neočakávaný. Keď však už napadne, je dobré ho čím skôr odstrániť z terasy, dvora a iných citlivých častí záhrady. Dobrou správou je, že teraz môžete skombinovať svoju multifunkčnú základňu Multi-Tool PH1400E s nadstavcom na odhŕňanie snehu EGO SSA1200, ktorý z tejto zimnej úlohy urobí jednoduchú a bezproblémovú záležitosť.

VLASTNOSTI ODHADZOVAČA SNEHU EGO SSA1200

Použitie akumulátorového odhadzovača snehu SSA1200 je veľmi jednoduché. Poháňaný je revolučnou batériovou technológiou EGO POWER+ a stačí ho nasadiť na základňu Multi-Tool a odstránenie snehu sa stane hračkou. Aby ste mohli pohodlne a ľahko odpratať sneh z vonkajších priestorov, je AKU odhadzovač snehu EGO je vybavený:

  • Odolnou závitovkou so záberom 300 mm, ktorá vám umožní svižne zvládnuť túto mrazivú úlohu tým, že pohltí veľké množstvo snehu naraz
  • Maximálna vzdialenosť odhadzovania až 7,5 m, vďaka ktorej ľahko vyčistíte chodník pred domom alebo parkovaciu plochu bez toho, aby ste si pridávali prácu navyše
  • Rýchlosť odhŕňania 1650 – 2000 otáčok za minútu, vďaka ktorej sa sneh z pracovnej plochy odstraňuje veľmi rýchlo
  • Všetky tieto funkcie poháňa výkonná 2 kW základňa Multi-Tool PH1400E alebo PH1420E.

PREČO JE LEPŠIE ODSTRAŇOVAŤ SNEH Z VONKAJŠÍCH PRIESTOROV?

Existuje niekoľko dôvodov, prečo by ste mali odstraňovať sneh z vonkajších priestorov, ako sú terasy, terasy a príjazdové cesty. Hlavné z nich sú:

  • Sneh môže predstavovať nebezpečenstvo pošmyknutia, a teda potenciálne riziko pre vaše zdravie a bezpečnosť
  • Hromadenie snehu na rastlinách môže spôsobiť ich štrukturálne poškodenie. Hmotnosť môže spôsobiť, že sa konáre a stonky pod tlakom zlomia, a môže tiež poškodiť listy vždyzelených stromov.

 

KEĎ SNEH NAPADNE NEČAKANE

Keď nečakane napadne sneh, už nemusíte podliehať panike.  V prvom rade sa uistite, že máte po ruke odhadzovač snehu EGO SSA1200 spolu s Multi-Tool základňou PH1400E, ku ktorej sa pripája (plus nabitú batériu). Dôležité je nosiť vhodné oblečenie – ideálne nepremokavé a teplé – a zároveň používať osobné ochranné prostriedky, ktoré zahŕňajú kvalitné pracovné rukavice a ochranné okuliare.

POSTUP PRI ODSTRÁNENÍ SNEHU Z TERASY ALEBO DVORA

Odstránenie snehu z terasy alebo dvora je celkom jednoduché. Stačí, ak si dáte pozor na to, kam bude sneh odhadzovaný, keď začnete čistiť plochu. Posledná vec, ktorú chcete urobiť, je vytvoriť si viac práce tým, že budete odhadzovať sneh v rámci tej istej oblasti, ktorú sa snažíte vyčistiť.

Pri odstraňovaní snehu v záhrade taktiež odstráňte všetok nahromadený sneh z vonkajších konštrukcií, ako sú skleníky alebo záhradné strechy. To môžete ľahko vykonať pomocou fukára na lístie EGO LB5800E. To isté platí aj pre ťažké pokrývku snehu na vetvách a konároch stromov. Pokiaľ však sneh napadne priamo na zem alebo na trávnik, je lepšie nechať ho, kým sa rozpustí sám.

ĎALŠIE DÔLEŽITÉ ÚLOHY V ZÁHRADE TÚTO ZIMU

No aj pokiaľ by ste túto zimu v záhrade nevideli žiaden sneh, nájdete v nej množstvo ďalších prác, ktoré vás zamestnajú. Nech už sa rozhodnete pre akúkoľvek úlohu, nezabudnite si pripraviť vhodné náradie.

Ak chcete orezávať nežiaduce a choré konáre zo stromčekov alebo kríkov, túto úlohu by mala dokonale zvládnuť akumulátorová reťazová píla alebo Multi-Tool nadstavec s 25 cm vyvetvovacou pílou.

Terasa alebo dvor bez snehu sú stále náchylné na hromadenie odumretého lístia a iných nečistôt. Pravidelné čistenie týchto plôch počas zimy buď pomocou akumulátorového fukára na lístie, alebo zametacej kefy vám uľahčí túto úlohu. Zima je tiež ideálny čas na naostrenie a ošetrenie všetkých nástrojov na nadchádzajúcu vegetačnú sezónu.

NOVINKY, ZĽAVY a UŽITOČNÉ INFORMÁCIE DO VÁŠHO EMAILU

NOVINKY, ZĽAVY a UŽITOČNÉ
INFORMÁCIE DO VÁŠHO EMAILU

Získajte informácie o zľavách a užitočných informáciach od EGOPOWER

Zavríť formulár

Prihlásenie

Ešte nemáte svoj účet? Vytvorte si ho.

Registrácia

Už máte svoj účet? Prihláste sa

Please select all the ways you would like to hear from us

Vaše osobné údaje budú použité na zjednodušenie používania tejto webovej stránke, na správu prihlasovania do vášho účtu a na iné účely opísané v dokumente pravidlá ochrany súkromia.