Doprava ZADARMO nad 500 €
Potrebujete poradiť? Bezplatná infolinka! 0800 500 998
Čo hľadáte?

Novinky od EGA v roku 2024: Pohľad do budúcnosti AKU záhradnej techniky

Spoločnosť EGO Power+ stojí na čele vývoja akumulátorovej záhradnej techniky a aj v roku 2024 priniesla na trh celú sériu inovatívnych noviniek. Táto renomovaná značka známa svojím záväzkom spájať výkon s kvalitou a jednoduchosťou použitia rozšírila svoj sortiment o nové produkty, ktoré uľahčia prácu profesionálnym aj domácim záhradkárom. Poďme sa ponoriť do parádnych noviniek, ktoré EGO pripravilo na nadchádzajúci rok.

Akumulátorové záhradné traktory TR3800E-B a TR4200E: Výkonné stroje pre veľký trávnik

Najväčšou novinkou v roku 2024 je predstavenie akumulátorových záhradných traktorov, ktoré sú ideálnym riešením pre ľudí, ktorí hľadajú ekologické, výkonné a flexibilné riešenie na údržbu veľkých plôch. Po úspešnom predstavení riderov Z6 s nulovým polomerom otáčania v roku 2022 a rozšírení tohto radu o ďalšie modely v roku 2023 prináša EGO na trh tento rok klasické záhradné traktory ovládané volantom a pedálmi, ktorých použitie bude pre mnohých používateľov jednoduchšie, no ktoré ani trochu nezaostávajú v oblasti výkonu a inovácií. Prvými zástupcami tejto kategórie sú modely TR3800E-B so záberom 98 cm a 300 l zberným košom alebo bočným vyhadzovaním a TR4200E so záberom 107 cm a výhradne bočným vyhadzovaním. Tieto stroje sú špeciálne navrhnuté pre majiteľov veľkých záhrad, parkov a profesionálov v oblasti údržby trávnikov a ponúkajú efektívnu a nehlučnú alternatívu benzínových strojov. Vďaka konštrukcii žacieho zariadenia z lisovaného oceľového plechu, dvom nožom poháňaným elektromotorom a intuitívnemu ovládaciemu LCD displeju je starostlivosť o trávnik jednoduchá. Navyše mobilná aplikácia EGO Connect vďaka Bluetooth pripojeniu poskytuje monitorovanie stroja na diaľku a sledovanie stavu batérie pre bezproblémovú prevádzku.

Nové akumulátorové reťazové píly: CS1410E, CS200E a CSX5000: Výkon a ergonómia pre profesionálov aj domácich používateľov

Reťazová píla CS1410E kráča v stopách svojho predchodcu CS1400E a ponúka tichý a hladký chod spojený s jednoduchým použitím. Vďaka 35 cm lište a vysokej rýchlosti reťaze 20 m/s je ideálna na rezanie palivového dreva a údržbu ovocných stromov. Napínanie reťaze bez použitia náradia a ergonomický dizajn z nej robia všestranný a efektívny nástroj.

Nový model CS2000E predstavuje doteraz najvýkonnejšiu reťazovú pílu v hobby kategórií. Vybavená je až 50 cm lištou a vďaka pôsobivej rýchlosti reťaze 25 m/s a vylepšenej ergonómii dosahuje píla optimálnu vyváženosť a užívateľsky prívetivú obsluhu. K inovatívnym funkciám patrí LED displej, ktorý používateľa automaticky informuje o stave nabitia batérie a ponúka flexibilitu s plynulým nastavením rýchlosti reťaze podľa konkrétnych požiadaviek a typu píleného dreva.

Profesionálny model CSX5000 PRO X posúva výkon reťazovej píly do nových výšin a uspokojuje aj požiadavky náročných profesionálnych používateľov. Vďaka 50 cm lište, rýchlosti rezania až 30 m/s, telu z horčíkovej zliatiny, mechanicko-elektronickej brzde reťaze a kompatibilite s aplikáciou EGO Connect cez Bluetooth konektivitu poskytuje táto píla výkon a ovládanie pre najnáročnejšie úlohy, ktoré ocenia najmä profesionáli.

Nové produkty radu Lifestyle

Vysokotlakový čistič HPW2000E ACU: Vapkovanie bez námahy kdekoľvek

Jednou z najočakávanejších noviniek v roku 2024 je inovatívny vysokotlakový čistič EGO HPW2000E. Táto horúca novinka prináša vysoko účinné tlakové umývanie bez potreby pripojenia do elektrickej siete. Napájaná je 56 V batériami EGO a vďaka technológii Peak Power™ je možné súčasne použiť dve batérie naraz, vďaka čomu táto „vapka“ dosahuje tlak až 135 barov pri prietoku 390 l/h, čo z nej robí výkonné riešenie pre širokú škálu čistiacich aplikácií. Výhodou je samonasávacia schopnosť zariadenia, ktorá eliminuje potrebu pripojenia k vodovodnému rozvodu, čo z čističa robí plne autonómne zariadenie ideálne na použitie na miestach bez vodovodnej prípojky a elektrickej siete. Zároveň tlakový čistič EGO Power+ prináša celý rad vymeniteľných trysiek prispôsobených na rôzne metódy umývania, ktoré tvarujú prúd vody pre konkrétne použitie.

Nexus Escape PAD1800E: Zoberte si 230 V zásuvku so sebou

Nový menič napätia Nexus Escape PAD1800E je nástupcom nabíjacej stanice PAD1500E a zabezpečuje flexibilné napájanie elektrických zariadení 230 V prúdom kdekoľvek sa nachádzate. Tento menič napätia je kompatibilný so všetkými 56 V oblúkovými batériami EGO, ktorých 56 V jednosmerný prúd mení na 230 V/50 Hz striedavý prúd s výkonom do 180 W. Vďaka jednej 230 V zásuvke a 2 USB portom je možné napájať niekoľko zariadení súčasne, čím sa PAD1800E stáva ideálnym spoločníkom na cesty, kempovanie alebo domáce použitie.

LT0300E Prizmatické LED svetlo: Prenosné osvetlenie pre každú príležitosť

Ďalšou novinkou je prizmatické LED svietidlo LT0300E napájané 56 V lítiovými batériami EGO Power+, ktoré poskytuje rozptýlené svetlo s intenzitou od 600 do 3000 lúmenov s nastaviteľnou teplotou svetla od 2500 do 5000 K. Či už ide o atmosférické ambientné osvetlenie na chate alebo praktické osvetlenie v garáži či v kempe, toto prenosné svetlo je nevyhnutnou súčasťou outdoorových aktivít. Všetky nastavenia možno ovládať pomocou mobilnej aplikácie EGO Connect cez rozhranie Bluetooth. Kompaktné rozmery spolu s upevnením na statív alebo možnosťou zavesenia prinášajú široké spektrum použitia. Vstavaný USB-C port umožňuje súčasné nabíjanie iného elektronického zariadenia z pripojenej 56 V batérie.

Nové profesionálne zariadenia radu PRO X: Ešte vyšší výkon pre profesionálov

Spoločnosť EGO Power+ je však osvedčeným výrobcom nie len pre domácich používateľov, ale aj profesionálov. V roku 2024 sa toto smerovanie odráža v predstavení širokej škály nových produktov, ktoré naplnia potreby aj tých najnáročnejších profesionálnych používateľov a komunálnych služieb. Patria medzi ne profesionálna kosačka LMX5300E-SP,  vyžínač STX4500 a krovinorez BCX4500, chrbtový fukár LBPX8000, profesionálne nožnice na živý plot HTX5300-P a HTX5310-PA a ďalšie produkty. Všetky z nich ponúkajú možnosť správy zariadenia cez Bluetooth prostredníctvom aplikácie EGO Connect, ktorá prináša možnosť lepšieho manažmentu pre profesionálov a prehľad o aktuálnom stave zariadenia a batérie.

Profesionálna kosačka LMX5300E-SP: odolné a výkonné riešenie pre každodenné použitie

Kľúčovou novinkou v sortimente produktov EGO – PRO X je nová profesionálna AKU kosačka LMX5300E-SP. Táto kosačka bola navrhnutá s ohľadom na náročných profesionálnych používateľov a môže sa pochváliť záberom kosenia až 53 cm. Základ kosačky tvorí robustný skelet vyrobený z hliníkovej zliatiny, ktoré zabezpečuje výnimočnú odolnosť, stabilitu a predĺženú životnosť. Technológia Peak Power™ umožňuje použitie dvoch 56 V batérií EGO súčasne, ktoré spolu napájajú výkonný 1600 W elektromotor s vysokým krútiacim momentom. Zberný kôš na trávu s objemom 85 l je ľahko odnímateľný a zároveň je dispozícii špeciálny deflektor, ktorý umožňuje bočné vyhadzovanie trávy. Ergonomické ovládacie prvky, nastaviteľná výška ovládacieho držadla a variabilná rýchlosť chodu uľahčujú celodenné používanie. Používatelia sa teraz navyše môžu na diaľku pripojiť ku kosačke prostredníctvom aplikácie EGO Connect cez Bluetooth rozhranie, vďaka čomu môžu sledovať výkon stroja, jeho stav, aktuálnu úroveň nabitia batérie a zostávajúci pracovný čas.

Profesionálny krovinorez BCX4500 a vyžínač STX4500: nič im nezostane stáť v ceste

Nový akumulátorový vyžínač PRO X STX4500 je určený pre profesionálnych používateľov s dôrazom na výkon, odolnosť a ergonómiu. Tento vyžínač je vybavený vyžínacou hlavou Rapid Reload s 2,7 mm strunou, ktorá umožňuje rýchlu a jednoduchú výmenu struny bez demontáže hlavy, čím sa minimalizujú prestoje na údržbu. Výhodou oproti predchádzajúcemu modelu STX3800E je pripojenie batérie priamo k motoru a uloženie oceľového hnacieho hriadeľa v karbónovom plášti, ktorý tlmí a pohlcuje vibrácie.

Krovinorez PRO X BCX4500 je výkonný a ergonomický stroj stvorený pre celodennú prevádzku s minimálnymi vibráciami a hlukom, vďaka čomu je ideálny na efektívnu údržbu veľkých trávnatých plôch. Priame pripojenie akumulátora k motoru a kompatibilita so všetkými 56 V lítiovými batériami EGO Power+ z neho robia všestranný nástroj pre profesionálnych používateľov. Oba modely sa štandardne dodávajú s vyžínacou hlavou, oceľovým 3-zubým kotúčom a nosným postrojom.

Chrbtový fukár LBPX8000 PRO X: Najvýkonnejší akumulátorový fukár na trhu

Profesionálny chrbtový fukár EGO LBPX8000 posúva čistenie lístia a nečistôt na nový level vďaka maximálnemu prietoku vzduchu až 1360 m3/h. Využitie technológie Peak Power™, ktorá spája výkon a kapacitu dvoch batérií, prináša ovocie v podobe vyššieho výkonu, výrazne predĺženého času prevádzky a rýchlemu vyčisteniu veľkých plôch od napadaného lístia. Prostredníctvom integrovanej aplikácie EGO Connect dostávajú používatelia na diaľku aktuálne informácie o stave stroja aj batérie.

Inovatívne nožnice na živý plot: HTX5300-P a HTX5310-PA

Spoločnosť EGO v roku 2024 taktiež predstavuje dva modely nožníc na živý plot – model HTX5300-P s krátkym dosahom a model HTX5310-PA s dlhým dosahom, ktoré sú určené pre profesionálnych používateľov. Tieto nožnice sa môžu pochváliť výnimočnou ergonómiou, vyváženosťou a tromi nastaveniami rýchlosti nožov pre rôzne odrody živých plotov. Jedinečným doplnkom je 53 cm dlhá lišta s unikátnymi obojstrannými tri-krát brúsenými nožmi, ktoré zabezpečujú čistý a presný rez aj hrubých konárikov. Na zvýšenie pohodlia používateľa a zníženie hmotnosti sú oba modely vybavené nosnou tyčou z karbónu, ktorý účinne tlmí vibrácie. Profesionálnym používateľom, ktorí pravidelne strihajú vysoké kríky a stromčeky, poskytujú nožnice Pro X HTX5310-PA s dlhým dosahom riešenie, ktoré minimalizuje námahu a umožňuje im pracovať bezpečne zo zeme bez potreby rebríka.

Tieto inovatívne zariadenia a mnoho ďalších noviniek objavíte na našej webstránke: www.egopower.sk.

NOVINKY, ZĽAVY a UŽITOČNÉ INFORMÁCIE DO VÁŠHO EMAILU

NOVINKY, ZĽAVY a UŽITOČNÉ
INFORMÁCIE DO VÁŠHO EMAILU

Získajte informácie o zľavách a užitočných informáciach od EGOPOWER

Zavríť formulár

Prihlásenie

Ešte nemáte svoj účet? Vytvorte si ho.

Registrácia

Už máte svoj účet? Prihláste sa

Please select all the ways you would like to hear from us

Vaše osobné údaje budú použité na zjednodušenie používania tejto webovej stránke, na správu prihlasovania do vášho účtu a na iné účely opísané v dokumente pravidlá ochrany súkromia.