Doprava ZADARMO nad 500 €
Potrebujete poradiť? Bezplatná infolinka! 0800 500 998
Čo hľadáte?

Správna technika pri používaní fukára

Je lákavé používať fukár na najvyššej rýchlosti, ale správna technika a stratégia sú kľúčové pri používaní tohto nástroja. Zistite, ako používať fukár na lístie efektívne a minimalizovať množstvo času, ktoré strávite vracaním sa za zablúdenými listami.

Výber správneho fukára pre Vašu veľkosť záhrady

Na trhu je k dispozícii veľké množstvo fukárov. Ako si však vybrať ten najlepší pre Vašu záhradu? V prvom rade sa potrebujeme pozrieť na veľkosť a tvar Vašej záhrady a taktiež na to, koľko listov zvyčajne spadne za jednu sezónu. Pre menšiu záhradu s ľahším nánosom listov bude stačiť aj ručný fukár ako napr. EGO POWER+ LB5300. Pri väčších záhradách je výhodné zvážiť chrbtový fukár, ako LB6000, kvôli predĺženému užívateľskému komfortu. Chrbtový fukár na lístie podáva vyšší výkon po dlhší čas pri zachovanom komforte, keďže väčšinu hmotnosti v batérii človek nesie na chrbte. Pre stredne veľké záhrady je potom vhodný fukár LB5800, ktorý spája vysoký výkon s obratnosťou pri používaní. Všetky fukáre EGO POWER+ sú bezkáblové, a teda prinášajú dokonalú slobodu pohybu spojenú s vysokým výkonom a nízkou hmotnosťou.
 

 

Správna stratégia je dôležitá

Hlavnou úlohou fukára je nafúkať listy na veľké kopy, z ktorých sa ľahko odstránia s použitím plachty, alebo vriec. Nečakajte, že fukárom odfúknete z vášho trávnika všetky listy do jedného. Pri tom by človek prišiel o rozum. Jesenné upratovanie záhrady môže byť odpočinkom, pokiaľ sa človek nesnaží o dokonalosť.

Zvážte poveternostné podmienky

Ak je to možné, počkajte na vánok alebo bezvetrie. Ideálne je odstrániť listy v deň, keď fúka slabý vietor v smere, v ktorom chcete listy odstrániť, prípadne je úplné bezvetrie. Protivietor totiž vie byť zákerným protivníkom v snahe upratať záhradu a bojovať proti nemu je častokrát márne.

Zároveň je lepšie počkať, kým vlhké listy uschnú. Suché listy sa dajú odfúknuť ľahšie, ako vlhké. Otestujte vlhkosť kopy lístia tak, že namierite prúd vzduchu fukára do prostriedku. Ak sú listy ťažké a zlepené, môže byť lepšie venovať sa inej činnosti a vrátiť sa k nim v nasledujúci deň.
 

 

Kľúčom úspechu je technika

Naplánujte si miesto, kde chcete listy nahromadiť a umiestnite záhradnú plachtu na vyhradené miesto. Vďaka nej budete môcť ľahko presunúť listy na kompost, keď skončíte. Ak chcete nafúkať listy priamo na kompostovú kopu, urobte to po častiach. Nafúkajte listy na vyhradené miesto a potom ich rozdeľte na 1.8 m sekcie a jednu po druhej ich nafúkajte na miesto posledného odpočinku.

Pracujte len v jednom smere. To Vám pomôže zabrániť opätovnému nafúkaniu listov do priestoru, ktorý ste už vyčistili.

Držte fukár po svojom boku s ústím namiereným na zem pod tupým uhlom. Použite plynulý pohyb fukára tam a späť zatiaľ čo pomaly kráčate s fukárom pred vami.
 

https://staging.egopower.sk/wp-content/uploads/2020/11/access_-_desktop-Copy-730x500.jpg

 

Bezpečnosť pri použití

Pamätajte na ochranné okuliare a ochranu sluchu pri fúkaní. Úlomky konárikov, listy, a iné nečistoty vám môžu ľahko vniknúť do očí, preto sú okuliare veľmi dôležité. A napriek tomu, že sú elektrické fukáre EGO POWER+ až štvornásobne tichšie, než benzínové, je vhodné použiť ochranu sluchu najmä pri ich dlhšom použití vo väčších záhradách.

S troškou praxe vám fukár na jeseň môže výrazne uľahčiť život a pomôcť vám vyčistiť vašu záhradu od listov oveľa rýchlejšie, ako s hrabľami. Veľa šťastia!

NOVINKY, ZĽAVY a UŽITOČNÉ INFORMÁCIE DO VÁŠHO EMAILU

NOVINKY, ZĽAVY a UŽITOČNÉ
INFORMÁCIE DO VÁŠHO EMAILU

Získajte informácie o zľavách a užitočných informáciach od EGOPOWER

Zavríť formulár

Prihlásenie

Ešte nemáte svoj účet? Vytvorte si ho.

Registrácia

Už máte svoj účet? Prihláste sa

Please select all the ways you would like to hear from us

Vaše osobné údaje budú použité na zjednodušenie používania tejto webovej stránke, na správu prihlasovania do vášho účtu a na iné účely opísané v dokumente pravidlá ochrany súkromia.